Friday, December 31, 2010

happy new year sayang. baby, hunn, biy dan semua yang saya sayang ;') banyk sgt kenangan kita dlm 2010 ni kan? mcm mcm yang kita dah pernah lalui bersama, sgt best dan comel, wuuu ): kenangn dgn kwn kwn tersyang, semuanya kan jdi kenangan okay? tak lupa juga dekat awak, happy new year, even dapat kenal awak berapa bulan, saya nggap lama sgt ;) i'm gonna miss you all. jaga diri korang baik baik, tutup lah kesilapan yang lalu, dan mula kan hidup yang baru ;)

Thursday, December 30, 2010

BACK TO SCHOOL BABY ;)
eh you sehaat tk? rendu lahhh ):dah makan? ish kau ni sha sibuk lah pikir pasal dia, stop it sha! dia ade ke pikir pasal kau? haih -,-okay. ehh you jangan lupa i taw taw? jaga diri elok elok ;')
I miss you, That's all, I wish you miss me too dear ;')
I love you more than i did before. If today i don't see your face, nothing change. No one can take your place ;') It's get's harder everyday.

I try to live without you ;') I'm alone, and I feel empty, I miss you I need you ;/
hell hell, helo ;) hye, tu diaaa aku dgn besties aku, pet bieberiiii. tak sabar nak sekolah kn pet? nanti tution same same taw, hee. knp dlm pict ni muka kau mcm tu pet?dan knp aku mcm tu? ohh candid namanya ;D okay peeps, ni je nk cerita, tak ade apa pun. byee holiday. welcome school ;*

Wednesday, December 29, 2010

Dislike part. you tahu tak? you always make me jealous so much. mmg you tak tahu ke benda tu?stop it okay ;') i'm very very suck. from now i tak nk contact you, i tak nak im dgn you, i tk nak text you, call or whatever, semua tu buat kn i lagi lagi skit hati dear. im sorry, i tak nak sedih lagi. tak dapat apa pon i jeles semua, yang i dapat? sakit hati -,- cukup lama i tahan, i diam. i tengok jeaa. maybe i diam, you ingat i tak sakit hati? hm sakit sgt sgt tahu tk ); jahat betul you kan? hari hari buat i sedih. you pon dah lain sekarangg, dah tak mcm dulu. life you skrg cukup sempurna ;) kalau you dah tak sayang i, tak nak i dah, bgtahu i, i tknk you diam, i tknk betepuk sebelah tgn, if you bace entry ni, please give me your answer ); hoi sha! apa kau merepek ni? kau faham tak, dia tak perlukan kau, dia dah tak sayang kau mcm dulu lagi, dia dah ade couple, better kau blahh dari life dia shaaaaaaaaaa ;/ hahah ): i benci you sebab you always buat i rendu you, i sayang you. thank you ;')
the truth is I scared to fall in love again, sorry guys girl, boy, i don't trust love anymore ;')
if I ask you to leave me, please do it, and don't be angry or crying ;/ I'm not the one you should love.
hello, this entry aku tak tuju untuk sape sape okay :) heh, what are you waiting for sha? hmm, idnt know, hehe. i'm just waiting you, yes you, you only. hee dreamingg -,- boleh tak i nak stop pikir pasal you? boleh kan, pleasee. Please stop make me jealous, yes! i sgt sgt jealous tgok you dgn dia ;') even in facebook. wuuu ;/ even i ade ramai girlfriends, and boyfriends. ehh chop bukan couple okay? just kawan ;) I still love you, truly, honestly. only you i love so much ;')
Eh you stop buat i jealous boleh? Ingat i ni tak ade perasaan ke? Hehh -,- I diam diam jgk, Tapi sampai bila pulak i nak kena tahan ); I tak tahu knp i create mcm ni, even i dgn you tak ade pape, hmm okay thank you ;')

Sunday, December 26, 2010

It's hard to accept when the one you love, Love someone else ;')

Saturday, December 25, 2010

BOLA BOLA BOLA. harini abang ku pegi tgok bola, alangkah best nya aku rasa bila dia tak ada, haha. rumah ni aman bila ku tak ade bang ;) jaga diri kat sana, kau tkpaya nak belagk baling baling botol kalau malaysia kalah nanti, huhu.
Everytime when a msg comes, I open just thinking its u. When its not you, I dont get dissappointed! Still I enjoy that moment which made me think of you ;)
I JUST WANT A LONG RELATIONSHIP, THAT'S ALL BABY ;)
HAVE A GREAT DAY WITH THEM, ILY ALL ;)

Thursday, December 23, 2010


I MISS YOU MORE THAN YOU KNOW, I WISH, I CAN MEET YOU LIKE YESTERDAY ;')
I WILL DIE WITHOUT YOU, I WILL WEAK WHEN YOU'RE NOT HERE WITH ME ;)
NO MATTER WHAT HAPPEN, I'M STILL WAITING FOR YOU, FULLSTOP ;)

I'M PROMISE WILL HOLD UR HAND FOREVER ;)

I LOVE TO WALK IN THE RAIN, CAUSE NO ONE KNOW I'M CRYING ;')

Tuesday, December 21, 2010

NOW YOU'VE GONE, GONE FOREVER ;') I'M CRYING IN DESPAIR, MY WORLD IN DARKNESS. OHH MY SORROWFUL HEART, GOOD BYE SWEET HEART ;')

Monday, December 20, 2010

WHAT CAN I SAY? I'M VERY VERY HURT RIGHT NOW. STOP THINKING BOUT HER. I'LL START A NEW LIFE, INSYAALLAH ;')

Monday, December 13, 2010

I LOVE YOU NO MATTER WHAT ♥

I MISS YOU SO MUCH, CAN I HOLD YOU FOR A WHILE? PLEASEEE. I MISS THE WAY YOU CARE ME, I MISS THE WAY YOU MAKING JOKES, I MISS THE WAY YOU MAKE ME SMILE, I MISS ALL ABOUT YOU 'B' ;) ♥

Saturday, December 11, 2010

HOHOHOHO -,-

hello, ehh rendu la kat kawan kawan, budak kelas, lama nya rasa cuti ni. dorang pon sombong. tak apa! tggu tahun depan, haha boleh jumpa balik. haa pastu rendu kat cikgu sains aku, dia ni tersangat lah baik. tak pernah berhenti mgajar aku. sbb kan markah aku selalu atas pagar, ade dia kata aku malas. pfttt -,- kalau saya mls kan cikgu, tak ade buku nota saya bertampal dua, haa, banyak tu nota saya buat taw. suka hati jea ckp saya malas. haha.

okay, antara banyak banyak cikgu lah yg mengajar aku, yg paling aku sanjung sanjung, minat, sayang ialah cikgu sains aku tu. korang pelik tak? bila dia masuk jea class aku, mesti aku bergaduh dgn dia, aku termenung salah, aku berckp salah, apa lg tidur kan? jgn ckp lahh. asik membebel jea, pening kepala aku --" lepas tu dia suka jeling aku dari jauh, elehhhh ingat aku takot, hahaa.

cikgu ni kan, dia terlalu baik taw. sbb aku jahat mcm mana pon dgn dia, dia tetap jgk layan aku, ajar aku itu ini, siap bg markah kesian lg tu haa ;D hahaa. yang paling aku tak boleh lupa time kat makmal sains, aku dgn huda duduk belakang sekali, duduk bawah meja, saje borak, entah mcm mana dia nampak kaki kiteorg, mengelabah haa dia kejar kiteorg, dgn pembaris yg panjang mcm ala ala pedang tu haa. kejar dah la tak dpt, hahha, pastu nak mengamuk ;p

pastu ade haritu, belajar kat makmal jgk. mcm biasa table aku sorang jea ade 4org, yang lain semua 8org, hahah, table aku huda, aku, pet dgn kembar aku umi ngamprengg. kalau ade pape latihan nak kena check, mesti cikgu tu straight jea kat meja kiteorg, hahha, sbb dia tahu kiteorg mmg tak buat kan. sorry cikgu. okay yang si umi ni duduk sebelah aku, dia ni pandai, tapi kwn dgn aku terus jd malas, kuat tidur.

ade haritu syokk dan merdu jea si umi ni tidurr, tidur atas buku sains pulak tu, kang meleleh abis cair nota nota tu, hahah. aku tgok jea dia tidur, aku ni pon takot nak tidur, dia relax jea, mcm sekolah bapak dia, sekalii cikgu kesayangan aku tu dtg, haaa, dia bawak pembaris panjang tu terus ketuk meja, kuat doe, aku pon terkejut, apa tah lg umi kan? Kelam kabut mcm robot dia bgn, hahah, lawak la twins aku ni. huda pet dah bantai gelak, hahah,

after tu dia terus tak tidur dah. then kiteorg pon buat lah latihan yang kat screen cikgu bg tu kan, sambil sambil aku buat, aku borak dgn umi, borak borak aku tersalah ejaan. aku nak pinjam la pemadam dia ala ala barbie warna pink tu kan, kalau pemadam aku jgn ckp la, awal tahun msuk sekolah dah kena rembat. hahha, pastu aku buka pensil box umi nk amik pemadam, then dia ckp mcm ni :
  • umi : heepppp! ( sambil ketuk ketuk tgn aku ) hahah.
  • aku : ehh kau ni knp? aku nak pinjam jea la doe, aduhh.
  • umi : kau dah guna simpan balik haa.
  • aku : hahah pahal kau ckp mcm tu? aku tahu la nk bg balik. kedekott, pemadam dah la banyak lobang lobang.
  • umi : hey, sekurang kurang nya aku ade pemadam, dari kau? ade?
  • aku : aku kau jgn ckp la, awal awal dah hilang, sbb tu mak aku dah tknk belikan aku pensil box ;p
  • umi : haa tahu pon, tu lah rembat org punya lg. ayat penting umi setiap kali aku pinjam pemadam dia "weh ingat! simpan dlm box aku balik, kang hilang, bila aku tanya, mula la kau ckp lalitha pinjam, kiru pinjam, semua nama kau nak sebut"
  • aku : hahah kau diam eh? aku sepakk kau jap lg apa tak dpt. hahah.

hahah, itu lah alkisah antara aku dgn twins aku tu haa. sangat lah kabut dia tu. ehh rendu nak nayanyi kuat kuat dlm kelas! pastu cikgu ali dtg " SAPE NYANYI TADI " hahah, aku org first paling senyap. jantung dah gerak kencang, hahah ;D

Friday, December 10, 2010

HAHAHAHAH, BODOH!

ni aku nak habaq mai lah kang hang semua naa, tadi aku nak balik, naik metro. keadaan masih okay dan tenang lg, tetiba aku terdengar suara mamat ni berceramah, dia duduk belakang aku, ya allah kawan nya kat sebelah, bukan jauh beribu batu. ckp pelahan la, adoi, tapi tak tahu la dia saje nak bg org sekeliling dia dgar ke or waht kan, okay biar aku cerita, nama dia wan tak sila aku, aku hafal weh apa dia ckp kat kwn dia tuh

  • wan : kita kalau nak belajar, kena belajar betul betul!
  • wan : jgn menyusah kan ibu bapa kita!
  • wan : wan kan kalau ade duit lebih, wan akan sambung belajar balik, itu wan nak!
  • wan : lg satu, tak kan la wan nak hadap gf wan 24 jam, lomak tu.
  • wan : sembahyang! jgn tggal, walau pon tak penuh, at least buat lah.
  • wan : wan nak gf wan berubah bkn sbb wan! tapi sbb diri nya sendiri.
  • wan : wan tak suka girl keluar mlm, wan nak gf wan tu belajarrr.
  • wan : jgn sia sia kan org tua kita.

haaa ni la yg aku ingat, aku rasa kalau blogger ni boleh bercakap, aku nak ckp mcm mana mamat tu ckp, penuh dgn confident! haha, agak cair taik telinga aku dgar.

Thursday, December 9, 2010

No title again.

hoii, eh sekarang aku tak ade entry yang menarik la, sorry okay? hmm.
EHH I NAK HAPPY MCM YOU BOLEH?
I NAK ADE LIFE MCM YOU JGK.
BODOH NYA I BILA TGOK YOU HAPPY KAN?
AM I LOSER?
AM I FOOL?
OMG! PLEASE, STOP IT ASHIKIN NAFIE!
DON'T BE LIKE THIS.

Wednesday, December 8, 2010

MCD ;)

haha, tadi lepak mcd mcm biasa dgn pet.
then tetiba nampak sis fatin,
haha ingt ingt dia memain, rupanya haa.
depan mata.
tadi mkn mkn jap dgn pet and huda.
hisyam pon ade.
sis fatin balik jap, mandi mandi.
haha, baru balik sekolah kan ;)
then dia dtg balik,
whoaa wangi.
pastu dia ajak lepak dgn dia jap.
adilla pon ade.
lepak kejap jea.
entah apa sis fatin and adilla tu merapu,
bio lah, add math la, hahah
sabar aku taw.
then pegi karoke.
nyanyi semua.
wehh nak tahu? suara sis fatin sedap, haa.
tak tipu.
tak caya pergi ajak dia nyanyi.
HEE.
P/S : I LOVE YOU SIS, FRIENDS.
PET, HUDA, ADILLA, HISYAM.

Tuesday, December 7, 2010

rendu );

oh rendu nya kat you );
susah betul nak lupa you kan?
even benda ni dah lama berlalu.
everyday i'm crying cause thinking bout you.
i sayang you ;')
nanti if you dah lupa kat i,
i nak you ingat i betul betul syg you.
i tggu you sorang jea ;/
tak ade org lain dah.
i nak you tahu i sentiasa rendu you even you tak rendu i.
i nak you tahu, i masih care pasal you even you senyap.
i still simpan lg text kita dulu ;')
hee sgt comel text you, terharu i baca balik.
tapi tapi kan tu semua dulu.
you simpan lg tak text i?
mesti dah delete kan?
okay tak apa, i tak amik hati pon ;')
i pon tak tahu sampai bila i nak tggu you kan, even you tak perlu i );
you must know, i just have you!
you're my only one.
no one can take ur place sayangg ;)
why did you go? Am i not good enough for you sayang?
tell me the true.
you promised me not to let me go, But? Erghh -,-
You know that? I can't forget you, Never!
You're the best thing i ever had ):
I'm sorry if i a've done wrong to you sayang ;/
i can't be perfect for you.
i can't be what you want,
sorry once again.
i want you know, i'm not happy without you.
i'm alone.
Sincere sha ♥

GIRLFRIENDS.


she's my new girlfriend, hahaa. kami semakin rapat.
dia ni kwn kat fb aku la kan.
aku pon tak tahu nak amik pict dia yang mana.
semua lawa gitu, haha ;)
okay dia ni sgt la manje kan, baik pulak tu.
oh lupa, korang mesti ingat dia ni dah abis sekolah kan,
tak la sayang, dia ni tgah spm ;)
20 hb baru abis kan.
dia ni tersangat lah cantik, cuba tengok? ade lesung pipit lg taw, comel!
suka pulak aku tgok dia punya dress up,
eh please yea korang, jgn amik dia.
korang cari yang lain, haha.
dia ni baik sgt, tak sombong pon taw,
korang if dah kenal dgn dia tu, jgn lah sesekali buat taik dgn dia.
apprecite dia okay.
dia ni ibarat mcm mcm bg aku, haha.
she's my bff, my sister, my girlfriend, my boyfriend ;p
ahah.
kpd boy yang nak ngorat dia tu, boleh sangatt.
tapi tlg taw jgn sakit kan hati dia ni. aku terajang karang, haa.
ni sha taw, jgn main gila. hahah.
P/S ; byy shasha, i love you more than you do ;)

Monday, December 6, 2010

-,-

LIFE MUST GO ON BABE, DON'T LOOK AT THE PAST ;)

Saturday, December 4, 2010

kesian );




ehh aku nak citer sikit ni, pasal kucing aku sakit. kesian tahu tak, dia berak pon cair. before ni dia sehat, tak ade berak menceceh. nak tahu mcm mana dia boleh sakit? mak aku ni terlalu bijak dan pandai sgt, pegi bg kucing aku mkn nasi dgn sambal. lailah, sabar jea la aku. mcm mana lah mak aku boleh terpikir sampai mcm tu, act mknn kucing dah abis. apak aku lupa nak beli, then mak aku suruh abg aku pg beli, tapi kau tahu lah kan? bila mak aku suruh ah, ala, eh, uhh, semua keluar kan? jd mak aku pon bagi jea la suka hati dia.

then mlm tu time aku nak tidur, aku tgok kucing aku si topan tu diam jea, oh lupa nama kucing aku topan, hahah, apak aku bg nama ikot suka dia. selalu topan ni agresif taw, lari sana sini, org bgun sembahyang subuh, dia pon bgun. apa kiteorg buat mesti topan ni ade. tapi mlm tu dia duduk jea, sedih taw muka dia. aku dukung pon, lembik semacam jea, tak melawan pulak tu, selalu aku baru sentuh sikit, dah mggedik nak gigit jari aku. aku pon bawak lah dia naik atas katil aku, selalu setiap mlm dia dtg sendiri. tapi mlm tu aku pulak kena angkat.

5minit lepas tu, aku tertidur, pastu aku terbau something, aku ingat topan ni berak, aku bgun tgok, dia muntah. ee geli geli jgk, tapi kesian sgt kat dia ); aku pon bersih la kan katil aku, pastu aku letak topan ni kat luar, sedih jgk aku nak letak dia kat luar, tp kang dia muntah lg, sape nak lap kan. esok pagi nya aku bgun, tgok kat depan pintu luar, banayk muntah dia. aku dah menyirap, mcm mana dia boleh sakit mcm ni. aku tanya lah mak aku.


aku : ma, asal topan muntah haa?
ma : ye ke? mana? mana ma tahu.
aku : tu haa kat depan pintu, smlm ma bg dia mkn apa?
ma ; ma bg nasi dgn sambal udang jea (mmg selamber mak aku jwb kan -,-)
aku : astaga, apa mak ingat dia tu manusia ke? patot lah dia muntah, ee.
ma : dah dia lapar, maa bg la.
aku : lepas ni jgn suka suka bg dia mkn makanan mcm tu, ee,
ma : benda kecik pon nak angin kan?
aku : hey mesti lah, kesian taw, dah la binatang kesukaan nabi ( confident ni )
ma : apa apa je la dik.
aku rasa kan mak aku tu mmg tak ade perasaan, sama dgn abang aku, apak aku jgk baik, prihatin sikit. bawak topan pegi klinik semua apak aku taw. sape sape yg ade kucing parsi tu, jgn lah bg mknn sebarangan, kena jaga elok elok. jgn ikot cara mak aku taw, sila silap boleh mati kucing tuh -,-




Friday, December 3, 2010

i love you.

hehe, eh bubu, pet, shera, boy, shahid, huda, hisyam thanks lepak semalam. hehe sangat best lepak dgn korang even kat mcd and karoke jea, hee. sayang korang taw taw. nanti ada masa kita lepak lg okay? tapi tapi bubu semalam mcm tak ade mood kan ); tak ape, next time bubu meti ade mood, haha.

sista (;


hehee sista, i love you okay (; thanks being my pet sis, really apprecite, nanti ade masa kita lepak okay? hehh. sis sgt baik dgn kite taw, haha, eh btw good luck ya spm (; buat yg terbaik. ingat tue ;)

Wednesday, December 1, 2010

Mampuihh -,-

training training, wanna kill me );haih, kau tahu training hoki dah start balik. penat lah aku, aku sebenarnya nak gemuk, tapi makin kurus pulak, tiup angin mahu tak melayang aku, hahah. ade training setiap petang pukul 4.00 sampaii 6.30. balik apak aku amik lah. ade haritu apak aku suruh aku balik naik bas, pale mutuhhh nia. hahha, dahla time tu hujan, aku dgn fatin basah lencun, last last apak aku amik jgk, maybe dia tak boleh kot tgok anak dara dia yang comel ni kena hujan, wakakak ;D

harini ari khamis, mak aku cuti. mcm biasa mmng tak best, aku duduk pon tak senang. nak duduk jea, ade jea sura nyaring pggl aku, ee -,-. semalam kan apak aku tetiba bg topop 10 rggt kat aku, hahah, mana tak senyum lebar time tu. aku pon dan dan buat kan apak aku nescafe, wakaka. petang kang ade training balik, aku nak tidur pon berjaga jaga, takot lambat kan. aku dah la lama tak main hoki, sampai tepukul pukul kaki org. whoaa.

semalam satu hari aku tak bertegur dgn abang aku, mampuih dia la. dia ckp dgn aku, aku buat bodoh jea, agak bengang kot dia time tu. hahah. time dinner dgn family, abang aku pandang jea aku, makan jea la kan, ni sebuk nk pandang aku, sekali aku ckp "yang kau ni apehal pandang pandang aku?" nk mkn, mkn jea lah. hahaa gengster aku haa, pastu abg aku pon jwb dgn muka kesian mcm taik ayam "alar dik, sorry ah, nanti aku bg la kau guna lappy". aku jwb balik, "ahh tak paya la weh, kau punya nnti sampai aku mati pon tk dpt." aku pun blaa.

bla bla bla, aku tak tahu nak cerita ap dah, hahaa. haa B, i rendu you. haah. patot nya pet ajak aku hang harini, tapi aku pulak ade training. haha, pastu tetiba pulak dia tak boleh kuar, bebal bukan? dia kena kupas bawang 4guni, dia kata lah kan. dia tipu, dia dosa, aku tgok aku tertawa. hahah ;D ehh rendu lah dekat AQILA KIKI. dia ni membe satu class aku, dia la bebal bebal sikit, badan dia pon alar belon sikit, aku ni selalu buat jahat dgn dia, tak pernah back up dia, dia jea baik selalu cover aku.

  • meh aku list kan yang aku selalu buli dia :
  • selalu lekat kan kertas kat belakang tudung dia, kat kertas tu aku tulis "JGN DEKAT AKU, AKU BARU CIRIT BIRIT, LUPA NAK BASUH" hahah.
  • suka raba, ramas apa yang ade kat badan dia, hahah. bkn aku jea ehh, pet pon sama.
  • suka gantung beg dia kat pintu luar. haha.
  • suka tarik kerusi dia time nak duduk.
  • suka cucuk bontot dia, hahah.
  • suka marah marah dia smpai dia badmood ;/ haha.
  • suka ketepi kan dia, hahah.
  • suka buli dia, suruh beli mkanan, hahha ;D
  • suruh dia cover aku bila aku ponteng,
  • hahha, tu jea la kot, bapak lah segala jahat aku kan ;D

AQILA KIKI, I'M SO SORRY PRETTY HULK ;)

Harini punya cerita.

hoii, okay harini rabu kan. mmg ramai bdk bdk hang. aku bgun dlm pukul 8.3o pg mcm tu. awal bukan? yea ini kerana abg aku si babi segala babi tu kejut aku. suruh aku bgun. aku pon tak fhm dia knp, aku rasa mcm nak terajang jea dia time tuh. dah la suka buat taik dgn aku, aku tidur pon nak kacau, sial kan? haa geram aku. dia suruh aku bgun, dia ckp 'hoi bgun bgun, bgun lah, basuh pggan abg tuh' jgn malas sgt.

sekali aku jawab ' kau ni tak ade tgan ke setan? pagi pagi dah kejut aku. kau ckp aku mlas pandai pulak kan? kau tu dahla bapak segala pemalas! bodoh nak mampos. ee aku mmg bengang time tu. aku pon pegi la basuh dgn muka tak ikhlas, baru bgun tidur. dah basuh tu aku tidur balik, kali ni aku kunci pintu, sorang pon tak boleh masuk, hahha. agak best lah kan aku tidur, nyenyak gitu, comel jea, hahah.

dlm pukul 11 aku bgun, aku dah siap mandi semua lah kan, ingat dlm hati aku ni nak online, kuat betul niat aku, sekali aku dah siap wangi wangi semua, si ABANG yang paling aku sayang sgt tuh, dah menghadap lappy. alaa babi betul, mmg terbantot aku nak online. pastu kau tahu dia ckp apa kat aku, mmg harini harini mengamuk aku. dia boleh ckp mcm ni " dik, tak paya lah berangan nk online, arini abg satu hari ade rumah, kau pegi lah mana mana ". ee aku apa lg, jawab " oh kau ingat mama beli lappy tu utk kau sorang ahh? kepala atok kau, time mama beli bukan main baik kau, nak kogsi bagai, mmg suci lah muka kau time tu" terus abg aku diam.

then dia suruh aku tgok tivi, aku mcm nak baling jea pasu bunga mak aku ni kat muka dia. aku geram betul, dahla bgun pgi tak ade sarapan. kang aku makan ABANG kesayangn aku tahu lah. dlm 5minit mcm tu, bapak aku balik dari mana entah. dia beli nasi lemak, aku pon dah lapar makan lah kan. kau nak tahu aku mkn beraap? aku mkn sekali dua, biar abg aku tk mkn, mammpuih kau mati. bapak aku diam.

sekali abg aku dtg kat aku, mana nasi lemak abg? aku jwwbb "eh kau bukan dah kenyang ke makan lappy tu" pastu abg aku jwb "abg bkn tknk bg kau main dik, sekali kau main apa kau tk ingat, melekat jea kat situ" aku jwb, okay sekarang kau tk bg aku main kan? okay kau diam. bapak aku pulak menyampok, karang papa rebus tali pusat korang bg korang minum baru tahu. aku jwb "tk paya lah paa, bg jea mkn pusat pusat tu kat abg.

aku kuarr pegi rumah fatin. pastu apak aku tanya "nak pergi mana dik? aku jwb, umah fatin ahh, mana lg. duduk rumah neraka ni buat apa, lg lg ade babi tk mengenag budi tu. before aku kuar gate tu, aku ade sampai kan satu jeritan utk abg aku " WEH BABI KEPALA BESAR, KAU MATI LG BAGUS" haa aku ckp cmm tu, pastu aku terus bla, hahha, jahat aku kan? haa sape suruh buat aku angin, tak hidup aku duduk rumah if abg aku ade.

Monday, November 29, 2010

MORNING.

  • hey aku kembali dan kembali lagi, selamat pagi. haha.
  • harini aku bgun awal sbb nk teman mama aku pg hospital, tp aku tak jd ikot.
  • pagi tadi, mak aku minum teh, kat cawan tu ade tanda lipstick dia, aww comel nya mama punya bibirrr.
  • hahah, mlm tadi aku kelaparan mcm org tsunami tak mkn, nasib apak aku bawak balik kfc, aku mkn mcm org tak makn setahun, nersepah, comot, pahal kau? suka hati aku lah ;D
  • smlm best sgt lepak serendah, mcm mcm lawak bodoh ade, tak sia sia dtg. to my lil sister, ILYSm taw ;D
  • okay petang ini ade training hoki, mmg hitam balik lahh jawabnya. pukul 4.30. mintak mintak hujan lebat mcm smlm ;D
  • dlm seminggu, 3 kali aku hang, teruk kan aku? hahha, bosan doe duduk rumah.
  • aku kuar pagi, balik petang, sebelum mak aku balik, mesti aku kena ade kat rumah, kalau tak ade, mak aku akan exercise jari jemari nya utk menarik telinga aku, ahhah.
  • tgan aku selalu ade lovebite, bukan gigitan, tetapi cubitan mak aku.
  • kauu tengokkkkkkkkk? betapa gengster nya mak aku ;D
  • apak aku seorang yang handsome dan cantik mcm aku, haha. dia terlalu lah baik dgn aku, tak pernah buat lovebite kat aku, tetapi hanya buat garisan keretapi saja di lengan ku ;D haha, tapi itu dulu.
  • aku bosan dan bosan lagi, aku belum mandi, aku teringin nak mandi air perigi.
  • pintu gate kunci, mak aku bawak kunci pegi hospital, aku pon tak mengerti dgn mak aku tu, haha. pintu belakang ade lah mama hoiii. adk ni cekap dlm apa saja taw ;D

Sunday, November 28, 2010

SAYA,

SAYA MINTAK MAAF KERANA TIDAK DAPAT MENG-UPDATE BLOG. KERANA SAYA TERLALU SEBUK DGN KERJA KERJA MERAYAP DAN SEBAGAINYA, SAYA HARAP AWAK AWAK SEMUA FAHAM. NANTI SAYA FREE, SAYA AKAN UPDATE KAN DGN CERITA CERITA YANG LEBIH MENARIK. HAHAH. MAAF SEKALI LAGI, SAYA RENDU AWAK ;) I MEANS MY BLOGGIO. HAHAH.

Friday, November 26, 2010

Im weak ;/

hmm, i'm away for a long time, i din't know how to do.
i want back my super duper power ;/
sorry.

Wednesday, November 24, 2010

MORNING -,-

GOOD MORNING PRETTY ;')

Brr.

I MISS HER LIKE HELL, HAHA ;/
b ♥

Good morning.

awal kan aku bangun? ahah, suka hati lah doe. tetiba pulak terbangun awal. sebenarnya mcm ni, aku nk pegi toilet kan, pastu nak masuk bilik tu, aku nampak lappy tga on, ehh aku tak off ke smlm. ahhh nvm, aku pon ape lagii, terus lah sambung online, hahah. tak mandi tak apa, still comel lagi, haha. puihh. nak cerita pasal smlm hangout boleh tak? pleasee, dengar yea.

okay smlm gerak pukul 11 mcm tu. knp? sabar lahh, ni aku nak cerita ni. aku dgn pet dah sampai mcd taw. then lepak jap, sbb nak tggu si mirul babi bangang lambab segala lembab ni. pet call dia, ckp kat mana, dia kata kat ktm. kiteorg ni pon bebal lah kan, pegi ktm sana, dah sampai tuh, cari cari dia tak ade. pastu mirul call, ckp kat old town. dlm hati aku ( alar kebabi nya si botak ni, sabar jea lah aku )

then, kiteorg patah balik, pegi ke mcd balik, dah lah nak lintas jln tu susah. ade jea yang nak hon, bawak kereta kelam kabut smcm jea. hoiii tempat kerja tak lari ya okay ;p
dah lintas tuh, lalu tepi bas metro. bapka lah bising kan, aku rasa dah boleh hafal apa konduktor tu cakap, nak tahu tak? haa dia ckp mcm ni " BANG KOTARAYA BANG, CEPAT CEPAT, DIK KOTARAYA DIK, KOTARAYA! " hahah, dia ckp mcm ni lah. okay lupa kan. pastu baruu nak naik ke mcd tuh, mirul pon sampai dgn kwn dia.

pastu naik bas, yang pet mcm bengang sikit sbb mirul ni buat hal. mirul ni mmg, segala babi da lah. geram betul aku. pastu sampai kl dlm pukul 12 mcm tu. amik lah monorail, mcm biasa before naik monorail tuh, mesti msuk toilet dulu, haha. pastu baru naik monorail. bla bla bla bla sampai BB. aku tahu cerita aku tak best, tp aku nk terus kan jugak, haha. turun tangga, depan maybank ade sorang laki ni, handsome? tak lah, biasa jea, haha. tgah tggu sape tah.

yang pet pon gatal bijik, pegi borak dgn budak tu, siap mintak num bagai. hahah cilakee.
blablabla, gerak klcc. lepak sana. mak oiii, panas gila nyah. rasa mcm mak mandi laut pulak. dah la jauh, tapi tak apa, aku jalan dan jalan jgk. sampai jea, si mirul, shahid, lihin, terus minum air kat apa entah nama benda laah tu, mcm air pancut sikit. hahah. semua dah sampai, kiteorg pon snap snap lah, borak borak jap. pastu balik.

TGGU KAT KOTARAYA, METRO BAPAK SEGALA LEMBAB. AKU DAH TAKOT NAK BALIK LAMBAT, JANTUNG DAH LAJU. MIRUL TAKOT KAN AKU, CKP BAS ROSAK, LAGI LAH JANTUNG AKU LAJU MCM KERETA F1. EE BABI DIA NI, PASTU BARU BAS SAMPAI. KELAMKABUT DAN GOPOH GAPAH JUGAK BILA NAK NAIK ;P PASTU SAMPAI LAH RAWANGGGG. RAWANGG! KAU KEBANGGAAN KITA, SENTIASA MENUNGGU KEPULANGAN ANAK MU, HAHA. PASTU AMIK BAS LAGI, TERUS BALIKKK.

alhamdullillah aku selamat, mak aku tak balik lagi, aku masuk rumah, baru kereta mak aku meluru masuk, alangkah cuak nya hamba pada saat itu ;D heyy, ni sha lah, pandai segala apa penipuan. ahah ;D

Bruno mars.


I heart this song, It makes me confident to move on with my life ;) Just the way you are.

Awhh.

Sparks fly, it's like electricityI might die when I forget how to breatheYou get closer and there is no where in this world I'd rather beTime stops like everything around me is frozenAnd nothing matters but theseFew moments when you open my mind to things I've never seen'Cause when I'm kissin' u my senses come aliveAlmost like the puzzle piece I've been trying to findFalls right into place, you're all that it takesMy doubts fade away when I'm kissin' uWhen I'm kissin' u it all starts making senseAnd all the questions I've been asking in my headLike are you the one, should I really trustCrystal clear it becomes when I'm kissin' uPast loves, they never got really farWalls of picture I've got in my heartAnd I promised I wouldn't do thisTill I knew it was right for meBut no one, no guy that I met beforeCould make me feel so right and secureAnd have you noticed I lose my focusAnd the world around me disappears'Cause when I'm kissin' u my senses come aliveAlmost like the puzzle piece I've been trying to findFalls right into place, you're all that it takesMy doubts fade away when I'm kissin' uWhen I'm kissin' u it all starts making senseAnd all the questions I've been asking in my headLike are you the one, should I really trustCrystal clear it becomes when I'm kissin' uI've never felt nothing like thisYou're making me open upNo point even trying to fight thisIt kinda' feels like it's love'Cause when I'm kissin' u my senses come aliveAlmost like the puzzle piece I've been trying to findFalls right into place, you're all that it takesMy doubts fade away when I'm kissin' uWhen I'm kissin' u it all starts making senseAnd all the questions I've been asking in my headLike are you the one, should I really trustCrystal clear it becomes when I'm kissin' u.

Tuesday, November 23, 2010

No title.


Brr -,-
I love You.

hehh -,-

I can't sleep lol, Many thing running in my mind ;/
  • Hehh, Mlm ni tak buat apa. Mmg tak boleh tidur.
  • just text dgn pet jea ;/
  • rendu kat ceng ceng ceng aku, Kau tak ade, diamm --
  • tak tahu knp mood aku sekarang ni asyik tak okay jea ;')
  • okay aku kuat jeles, heheh.
  • lawa pict dia, nak mcm tu boleh? pleaseee -,-
  • happy kan aku boleh?
  • bukan harini jea bodoh, Nak sampai bila bila. Hahah.
  • Hahh tak boleh? okay tak apa ;') gurau jea tadi.
  • aku okay lah, saje jea mggedik post mcm ni, sbb bosan gila. tak boleh tidur.
  • meh dengar lagu ni, best. kena betul dgn mood aku, hahah.

Monday, November 22, 2010

LOL -,-

  • bosan sangat, tak tahu nak buat apa. ade psp tak? meh pinjam jap.
  • makan? dah mkn, sangat kenyang, lepas mkn tak tahu lg nk buat apa.
  • keluar? hahaa, jgn buat lawak boleh? mana boleh doe. gate knci.
  • sms? alarr, dgn sape pulak aku nak msg? dgn membe? ahhh harapan ;/
  • call? hahah, memang kredit aku ni banyak, mmg banyak sgt sgt.
  • bosan? a'ah bosan sgt sgt, tapi nk juga terus kan type. hahaa.
  • nyanyi? oh dah banyak kali nyanyi, tapi rendu nak nyanyi dlm kelas, bila aku nyanyi semua pandang aku, whoaa ;D hahaa. mcm artis, kau jeles? ah sebuk.
  • menari? haa, menari kat rumah tak best, menari dlm kelas lagi best, bagi cikgu mengamuk sikit, ingat sng ke cikgu nk marah? haa, aku power boleh buat cikgu marah, aahah.
  • tidur? tknk lah, tgah tgah panas tidur buat apa, membesar kan segalanya jea.
  • b? aah b, rendu kau, sentiasa lah even kau tak rendu aku -,-
  • pisang? pisang rumah aku dah abis, mak aku telan semuanya. nak sehat katanya. agak gak la doe, aku pon nak mkn jugak. puihh --'
  • jemuran? oh dah angkat tadi, mendung semacam jea kan, baik aku angkat dulu, lgpon dah kering.
  • mandi? oh mesti la belum, relaxx luu. hahaha.

Yeahh ;)

YOU MAKE ME SMILE ;)

Si gemuk yang comel ;)

Hahaha, Ni si gemuk, haha. aku dah bace blog kau, agak bangang kau ngumpat aku kan? hahah, relax lah. bukan selalu aku buli kau, hahah. kau merana eh kawan dgn aku? haha, aku suka marah kau kan, dgn secara tetiba. hahah. korang nak tahu tak? haa, dia ni malas taw. sbb tu aku suka marah dia. pastu suka merayap, ukur bangunan sekolah, haa apa lagi ehh. hahh pastu dia ni kuat berangan korang tahu tak? berangan tak ingat dunia haa. dia ni selalu kena buli, kena sapu kelas lah, cari penyapu lahh. haha bapak kesian, best lah ade kwn gila babi mcm dia ni ;) haha.

Sunday, November 21, 2010

dating --'

hehh, okay lets story. okay harini you pegi dating kan? you pegi jumpa dia kan? mesti best kan ;/ hee, you dah bgtahu i awal awal yang you nak meet dia. i tak kesah, cuma i jeles sikit jea, hee biasa lah tu kan. have a nice day ya. i ingat nak kuar jgk, meet you. tapi i pikir pikir, you nak spent time dgn dia kan, better i tak paya lah kacau. karang i yang sakit. i tak sabar nak tggu you balik, nak dengar cerita dari you. mesti best kan you hang dgn dia? nanti jgn lupa citer kat i okay, i kat rumah tggu you. i tahu mesti you happy gila dating dgn dia kan. dapat big hug, kisses, dapat semuanya lah ;D

harini satu hari you dgn dia, i hope you dapat gembira kan dia, and dia dapat gembira kan you. haa, baru best kan. jgn lah gaduh gaduh. i teringin nak mcm you dgn dia, tapii tu lah. i dah lama single, so tak dapat merasa mcm you dgn dia. sangat sangat romentik ;') hehh, you keluar tu jgn balik lambat okay, nnti mama you marah kang. and and jgn lupa bace entry i yang ni yea, i nak you tahu, yang i tggu you cerita kat i ;) Ngee.

SIJIL PALING MENAKUTKAN -,-


Ohh spm spm. peperiksaan yang menakut kan bagi kalian. bukan lah aku, aku masih tidak layak lagi untuk mendudukinya ;/ untuk abg kakak yang amik spm, good luck okay? buat lah yang terbaik, ini lah masanya untuk korang bukti kan yang korang boleh buat, keluar kan lah semua yang terkandung dlm otak korang dari darjah 1, hingga tgkatan 5 ni ;) ingat ibu bapa korang yang dah bersusah paya mencari duit utk hantar korang ke sekolah.
aku doakan kan hangpa semua boleh jawab dgn tenang naa. before masuk dewan tuh, bace doa, jgn takot takot ;)

Di saat aku mencintaimu.

Yeaa, aku kembali meletakkan lagu ini di blog aku, sebab apa yea? sebab lagu ini penuh dgn maksud yang tersendiri. memang menyedih kan, tetapi ini lah realiti. lagu ini bukan sahaja untuk menghilangkan bosan atau apa, lagu ini memberi kita maksud yng tersirat. mungkin lagu ini ade kena mengena dgn diri kita. hayati lah dgn ayat nya, bukan hanya mendengar irama sahaja ;)

aku amat berminat dan tertarik dgn lagu ini, kalian tahu apa yang tersirat dlm lagu ini? okay biar lah aku terang kan nya, kerana aku sudah cukup memahami nya dan menghayati nya. lagu ini boleh dituju kan utk org yg korang sayang. disaat aku mencintaimu? yeaa, biar lah aku bagi contoh ibarat aku dgn kau. kau tengok saje tajuk, kau pasti dapat tangkap apa yang aku nak coret kan ;)

aku mula menyayangi kau, menyukai kau, semua nya ade pada kau. tapi aku salah, knp kau cakap mcm tu shaa? yea, aku berkata begitu sbb, aku aku mencintai, menyayangi oarang yang dah ade kekasih sendiri, yang punyai life yang sangat gembira, kebahagian. yea yang aku maksudkan ialah 'kau'. aku sangat sayang kau lebih dari apa pon. aku nak sangat kau, aku nak sangat kau. aku berharap yang kau akan jadi milikku, untuk apa? untuk aku menjaga kau. sentiasa ade dgn kau.

aku ingin kan dirimu, aku nak kau tahu yang aku cinta kan kau, cinta sangat sangat. aku nak kau datang kat aku, dan aku akan cakap yang aku sangat mencintai kau. aku tahu kau dah ada dia, tapi sayang aku, cinta aku utk kau, bukan untuk orang lain. aku menyendiri, knp? kerana aku memikir kan tentang kau dan aku. knp kau tggal aku? tak ade yang menghiasi hari aku selain kau. aku perlukan kau utk berada disisi aku.
aku keliru knp kau pergi disaat aku dah sayang kau, dah cinta kan kau. aku buntu, adakah aku akan terus tunggu kau?

aku salahh, aku nak bahagia mcm kau. aku cuba dan terus mencuba untuk pergi dari hidup kau, walau pon aku tahu itu amat susah dan perit bagi aku, tetapi aku mesti kuat utk terus kan. aku tahu kau dihimpit dgn cinta, kau tidak tahu utk pilih yang mana, tidak tahu utk menjaga hati siapa. kau sangat baik, kerana ingin menjaga hati aku dan dia. tetapi aku tahu aku tidak akan dapat kau, yea aku mesti ingat yang kau dah ada dia.

akhirnya, kau membuat keputusan untuk tggalkan aku. kau memohon maaf kerana kau tidak akan kembali pada aku, yea aku mesti redha dgn keputusan kau. kau dibuai dgn cinta. kau harus memilih satu, bukan dua. yea, kau telah memilih dia, bukan aku. aku harus sedar yang kau dah ade dia, dia sgt perlukan kau dari aku.

ehhhee ;D ini lah maksud yang tersirat di dalam lagu ini, aku hanya menberitahu kpd kalian, bukan untuk membuat sesiapa terasa. ini tidak ade mengena dgn sesiapa. hargai lah apa yang korang dah dapat ia, jgn sesekali sia sia kan org yang berada di depan mata yea ;)

Bloggiio ;)

Heyy aummm, haha. okay sekarang ramai dah ade blog. memang ramai. aku suka bace blog orang. blog dorang sgt kelakar, maksud aku dorang punya cerita. haha. best sgt. even cite dorang tu ade yang merepek, mahupon merapu, ia tetap best dan menarik. pandai menarik pehatian pembaca. hehe. aku pon ade blog aku sendiri, hanya biasa saje, cukup untuk di dengar dan di baca. blog ni sangat penting. segala cerita suka dan duka aku semua nya terletak di dlm ni.

aku baru 16 tahun, bukan 40 mahu pon 50. aku masih muda, masih mengejar apa yang aku ingin kan. aku mahu hidup senang sahaja, aku mahu itu ini. yea akuu memang selfish, kau susah? pegi mampuihh, hehh. aku masih bersekolah, masih mengejar cita cita. masih belajar erti hidup. masih belajar menghormati orang dan selanjutnya. aku mempunyai guruguru yang sgt terlatih di sekolah. mereka tidak pernah mengerut utk mengajar aku.

mereka ibarat ibu bapa aku. mereka ibarat tempat aku ketawa. ade masa mereka menjadi ibu, ade masa mereka menjadi bapa, ade masa mereka menjadi kawan kita. guru? mereka lah yang mengajar kita segala mata pelajaran. kdg kala mereka sangat kecil hati kecewa dgn perangai kita termasuk aku, aku jahat? aku setan? takkk. aku nakal saje. aku sering membuat mereka marah, mengamuk, hilang sabar. yeaa, itu lah aku.

ada masa aku boleh ikot apa yang mereka ajar, ade masa aku nak buat kerja aku sendiri. knp jadi mcm ni? sebab aku bosan dgn buku, aku stress. aku tidak boleh teruskan memaksa otak aku utk kecap apa yg disampai kan oleh mereka, aku sering melawan mereka. mereka pelik krn aku berperangai begitu. oh ya, mereka sedar yang palajar sekarang susah utk menerima hakikat yg mereka masih bersekolah.

aku pelajar, aku seorng perempuan. aku seperti org lain, yang mementing kan benda lain seperti menghabiskan masa dgn lepak, merayap, ikot kawan. sekarang mewah, semua ade. semua duit, tidak perlu lah keje. hanya tadah duit depan org tua kita, mereka akan bg apa yg kita nak. seperti aku, "papa, adk nak duit" itu lah yang sering di keluarkan dari mulut aku. bg papa aku, aku mggunakan duit utk benda yg baik, tapi ternyata salah. aku gunakan dgn menghabis kan masa dgn kwn kwn, seperti party, redbox, shisha.

sekolah? tempat pelajar mengenal tentang isu sejarah, masa depan, kwn kwn. ini lah tempat yang sering aku diletak kan dari pagi ke tengat hari. buat apa papa aku hantar aku disni? ohh yea, org tua aku mahu aku berjaya, belajar utk masa depan, bukan utk bermain. mereka tahu aku belajar atau tidak? mereka tahu apa aku buat disekolah? mereka hanya senyum dan gembira kerana selamat hantar aku, tapi sebalik nya cukup menyedih kan. yea aku banyak bermain disekolah, aku habis kan bersembang, melepak dgn kwn kwn dgn masa yg terlalu panjang.

aku 16 tahun, aku sudah matang. aku sudah pandai memikir yang mana elok, yang mana tidak elok. aku tknk menghabiskan duit org tua aku, aku hendak mereka tahu yang kau boleh buat apa yang mereka nak, aku boleh jd apa yang guru guru aku nak. perjalanan aku masih jauh, masih panjang, aku perlu belajar dan beljar tenteng kehidupan dan masa depan. yea! aku janji, aku akn buat org tua aku gembira tersenyum melihat kejayaan aku di masa akan dtg.

aku menaip, jari jemari aku sudah letih, tapi aku tetap meneruskan nya. ibarat aku sudah letih dgn cabran yang aku harungi, tetap aku tetap tidak brputus asa untuk meneruskan nya. kejayaan menggu kita ;)

Saturday, November 20, 2010

stupid.

Am i stupid? A'ahh sangat sangat ;)

Friday, November 19, 2010

Hello.

hello, aku menaip dan merepek lagi. memang bosan hidup ni kalau tak dapat keluar. ibarat meminta kaki melekat di muka. nak lepak pleaseeeeeeeee ;/ asyik tak dapat keluar jea, dah merayu bagai dah aku ni, mcm org meminta bantuan. haihh, bg kular boleh tak? bukan tak balik pon, mesti balik punya. apak aku ni pelik sikit. kejap bagi, kejap tk bagii. ee -,-

duduk rumah dan duduk lagi. buat apa duduk rumah? ohh, mengangkang, makan, tidur, membesar kan segala yg besar. dan mcm mcm lagii. satu hari menghadap lappy, sampai juling mata aku ni, tak tahu nak buat apa. jadi, ini lah yg aku nak cerita. kat sape aku nak cerita? tentu lah disini, bloggio tersayang, sentiasa ade bila aku perlukan, sedap dibaca lagi kalau ade seirama lagu yang mendayu ;/

taman aku banyak bangla, banyak myanmar. banyak warga asing, buat apa mereka kat sini? buat apa mereka menetap disini? okay, aku ade kenal dgn seorang yg berbagsa asing, nama ya bugish. dia bukan lah seorang yg jahat yang korang sangka, dia ini seorang yg berjiwa agama, selalu pergi surau, kenduri, apa pon yang berkenaan dgn amalan mulia, beliau mesti ade ;)
dia menetap disini, bukan utk mengacau rakyat, membuat huru hara atau apa pon.

dia menetap disini, utk mencari sedikit rezeki untuk menyara hidup nya sendiri dan org di kampung nya. mereka jugak mempunyai keluarga yg besar mcm kita. cuma kita tidak nampak keluarga mereka, yang kita nampak, yang kita sangka hanya kejahatan nya sahaja. ternya ta kita salah. mereka mencari kerja disini, tidak kira kerja apa pon mereka dapat, mereka tetap berusaha melaksana kan. kerja kilang? kerja basuh pggan? yeaa, itu lah pekerjaan mereka yg kita nampak.

mereka tidak malu, tidak segan dgn warga lain, malah mereka ini bangga dgn pekerjaan yg mereka ade. bg mereka bukan senang utk mendapat pekerjaan. di tempat mereka, apa yg dapat? hanya kesedihan, pertaruhan, pergaduhan dan mcm mcm lagi yg boleh menyayat hati.
mereka bangga, mereka nak jugak sebuah keluarga yg gembira, yg sehat mcm kita. mereka tknk keluarga mereka makan mknn yg tak elok, basi, sampah yg kita nampak. mereka nak keluarga mereka sehat ;)

aku mencoret cerita ini bukan lah hanya meminta simpati mahu pon menarik perhatian, tetapi aku mcm mereka juga yg punya perasaan apabila di ejek mahu pon dipandang hina ;) aku tidak malu berkawan dgn mereka, mereka jugak mahu kawan, mahu tempak kogsi masalah. mereka juga lah yg mengajar aku apa itu erti hidup. aku respect mereka, aku bangga dgn kekuatan jiwa yg mereka ada ;D

Thursday, November 18, 2010

OBAMA HANDSOME -,-

INI OBAMA, DIA DUDUK SEREMBAN. MULUT DIA SENTIASA BERGERAK ;D merapu merepek semua pass kat dia, confirm dia boleh sambung, hahah. act baru kenal sis nyot nii, dia mmg sporting gilakk, hahah. dahla cantik, comel gitu kan. untung aj. hahah ;D tahun ni sis nyot spm, tgok lah picture ni, kat tgn dia, ade buku lg kan? haha, cemerlang ni. hahha. tapi aku pon tak pasti, ni time raya ke apa ;/ tak apa, pape pon, GOOD LUCK YEAH SIS ;D DO THE BEST, INGAT OBAMA, MESTI DAPAT JAWAB ;d

Setan.

setan setan, Hahahha. weh korang, better jauh lg dari berkawan dgn aku ;D aku mmg teruk, jahat sekarang. kau pergi cari kwn, bff yg lain lah weh. aku bukan terbaik, percaya lah. aku tknk nnti korang yg sakit nnti kawan dgn aku" new life, new character". and for someone tuh, sorry sgt sgt. aku dah ckp, jgn coup dgn aku, kau nak jgk. kan dah kene. tlg lah ingat benda ni "aku playgirls, jaht" tkkn tak faham lg nok? ahahha.

jauh jauh dan jauh lah dari aku okay ;D banyak lagi yg baik, and perfect tggu kau kat luar sana.
hahaa. haa, lagi satu. aku sombong, aku susah nak teegur org. kalau kau kawan aku, kau tegur lah aku yea. jgn sombong sgt. kawan pon apa guna, kalau nak menyombong bagai. SEBENARNYA, KAWAN RAPAT KITA TU LAH MUSUH KITA YG SEBENARNYA. JUST WAIT AND SEE ;D HAHAHAHAH *evil laugh*

weh weh, best sial tgok korang coup. happy gila tahap babi kan korang? hahaha. okay lah tuh, jgn break break dah ;D nnti tak sweet gitu. IM GLAD. Hahah. kau coup lah dgn sape pon kau nak, aku tak ade hak nak halangg. passing passing pon boleh. hahha. semua yang couple dgn aku, semua menyesal, semua dah serik. hahah, okay good kalau korang nak serik ;D Aku dah ckp awal awal kan, korang yg tknk dgar. Haihh, jahat nya lah aku kan ):

*2 MONTH*

b ;)

b, i rendu you angat angat. i tak malu pon buat blog ni, hahaa. sbb dah tk tahan rendu gila babii, hahah. bace taw. ni untok you i upd. hehh. i love you gila kencang b. i really really do. mwah mwah,

Tuesday, November 16, 2010

love ,-,-


me : Do you think I am pretty?
You : No!
Me : Do you like me?
You : No!
Me : If I leave will you cry?
You : No!
( I runs away, But you stops me succesfuly )
You : I do not think you are pretty,
I think you are beautiful,
I do no think i like you,
I love you,
If you leave me, I would not cry.
But i would die ;)

Monday, November 15, 2010

Selamar hari raya haji naa ;')

hello, Hehh tahu kan apa gambar tuh? Tu lemang nama nya, ade bila time raya sahaja. siapa yang jual bukan time raya, confirm tak laku, hahaa ;D okay raya haji ni, mak aku cuti, bapak aku pon cuti. mcm biasa, kena tlg dorang masak itu ini, potong itu ini, hehh. act, aku saje jea nk bgun lambat taw, senang citer tknk tlg dorang lah, tapi pagi pagi mak aku dah kejut. suruh bgun, apa daa ;/

aku pon bgun lah meleret leret, mamai kan. then terus mandi. breakfast semua. dah siap semua, aku teman bapak aku pegi beli brg nak masak. sampai jea kat pasar tuh, ayam semua dah habis, hahahaha ;D kesian betul bapak aku, Then kiteorg blah, pegi batang kali. nasib baik ada ayam. dah beli beli semua, aku dgn bapak aku pon balik. mak aku dah menanti kat rumah dgn periuk, kuali semua, nk masak kan.

lepas aku dah beli semua tuh, mak aku suruh aku kopek bawang, bapakk ahh. bawak kalu sikit tak apa, ni banyak doii. dua palastik tu hahh. yea lah nak masak, nk bawak balik umah sedara kan, tak apa lah, aku pon kopek punya kopek. pastu dah mula dahhh airmata aku nk terkeluar.
aku tahan, kopek dan kopek lagii, lastly tak tahan, hahaha merah mato eyden haa. berair air.
aku pon pg lah basuh mata kau, pastu conti balik, kau bayang kan lah nak dekat 20 kali aku pg cuci mata aku, asik ngis jea ;D

lastly, aku tak tahan, aku pakai spek mata bapak aku tu haa, pogi mampuih laa sape nak kata aku mcm mcm, hahah, better sikit lah pakai spek. tak ade nangis teruk sgt, ahahh ;D bukan senang nak tlg parents aku masak taw, hhaha.okay aku tahu, aku punya cerita tak same sgn gambar entry aku tuh, tapi tak apa, apa aku kesah. blog aku, suka aku lah kan, haha ;D

okay byee, mwah ;D

Hehh.

Eh korangg yang text tuh, Sory lah if tak reply. hee kredit tak ade ;) lgpon tak pgg fone sgt, pape call jea okay? hehe. bukan saje tknk reply, if ade credit i dah reply lol. hope korang faham okay?
ayoo, rendu nya kat you. sape? adelah, hee. hmm you sehat tak eh? you dah makan ke? tkmao tidur lambat taw? i tak ade credit nak tanya khabar you ;') kalau ade pape text jea or call i okay? rendu you angat angat b ;/ Please tak care yeahh.

Saturday, November 13, 2010

Its over ;)

Hmm okay, Thank you dear ;/ I'll miss you so much. Takmao risau lepas ni tak ade org ganggu life you dah, Tak ade org nak tehegeh kat you dah. Hee. Sumpah! I happy gila kenal dgn you, You treat me like as ur coup. Thanks god! Am really apprcte it. Nanti i tak ade nk marah you, I tak ade nak jeles bagai lg kan kan?

Susah betul i nk tggal kan you mlm tadi, I pon pelik knp i buat mcm tu? Yeah mmg betul kata org ' i jahat '. I tk patot ganggu relate you dgn dia. Hee, i penat dah nangis taw. I taknk hurt dah, I pon confuse apa yg i buat. I salah sbb i sayang org yg dah ade coup. Big mistake dear ;/ tgok sekarang? Susah i lepas you mcm tuh, Susah i nk buang sayang i kat you. Its very hard to me.

Nanti lepas ni, I tak tahu nak ym dgn sape lagii, Nak text dgn sape lagi, Nak otp dgn sape lagii. Sejak i ada you, I dah tak layan org lain, You sendiri nampak kan? Mcm mcm i buat utk you, Kredit i pon utk you jea. I sggup call you even kredit i tggal berapa sen. I tkmao tggal you, I nak teman you sepanjang masa.

Hm ;/ I sayang you sangat hangat taw. Mlm tadi i teragak agak nk tggal kan you, Susah kan? Susah sgt sgt, Nanti mesti i bosan. You maybe tak, Sbb you ade dia ;') Nanti i rendu nak gelak gelak dgn you lagi. I tak ade ni, You takmao buat perangai okay? Takmao flirt dgn org lain, Ingt you tu dah ade coup. I tahu you flirt dgn org lain, Kene you. Heheh.

Bersyukur lah dgn apa yg you dah ade sekarang, Jgn sia sia kan. And hargai apa yg you dah dapat. Bukan senang nak dapat org yg btl btl sayang kita taw. Okay i tak boleh teruskan type ): I wanna crying. Btw, Thanks a lot being my super duper special b. Take a note, I really really love you more than you do, Big sorry if i wrong to you. GMYSM ;')

Thursday, November 11, 2010

Yeahhh ;)

Hahaa, Mari lah berhidur yukkk ;)

Apa iniii?

Hoho, selamat pagi, hari ini aku bangun pagi, gosok gigi, dan makan pagi. hahah aku rasa bosan teramat sangat kerana teman teman aku semua sgd syok di sekolah. tggal lah aku sendirian di rumah, hehe. tetapi aku pelik dgn mereka, buat apa mereka ke sekolah? peperiksaan sudah habis, buku semua telah dipulang kan, ohhh mugkin sbb org tua mereka suruh ke sekolah. tetapi untuk apa? ohh untuk merayap, bergosip, meluang kan lebih masa bersama teman teman ;)

tahun depan aku nak masuk tgkatan5. omg! mcm tak percaya. aku tk suka masuk form5. ini kerana membuat kan aku lagii strees. aku tak suka! nnti aku tidak boleh keluar, aku tidak boleh relax dan sewaktu dgn nya. aku kena belajar dan terus belajar. masa depan aku terletak di tgn aku. hahaa. rasa sekejap sgt aku di form4. banyak suka duka aku di form, amat berat aku hendak meniggal kan kenangan form4.

kini dan sekarang aku menghabis kan masa aku dgn membuang masa. mcm mcm benda yg tak berfaedah aku buat. seperti makan, tidur, merayap, makan, tidur. ohhh biar lah, ini diri aku. bukan diri kalian. berat aku sudah naik ke 54, badan sgt lah kecik, tapi berat mgalahkan orang yg berbadan besar. ahhh lupa kan ;)

aku duduk rumah mcm org gila, kedepan kebelakang, lama lama jatuh longkang, hahaa aku mmg suka merepek. kerana aku tidak ade idea lagi untuk menaip, tapi tak apa, aku cuba mencari lagi inspirasi. aku bukan lah bodoh, tetapi aku sedikit bebal kerana aku tidak pandai mencoret seperenggan karangan mahu pon cerita. aku bingung knp aku tidak boleh mmbuat karangan yang best.

ini kerana aku tidak mengambil pandang tentang bahasa melayu. aku setakat memandang lalu sahaja, sebab itu, kdg kala ejaan aku banyak salah. okay, sampai sini sahaja entry aku harini, aku nak pergi membersih kan badan. aku belum mandi, aku suka mandi lambat, aku suka mandi lambat, aku suka mandi lambat ;D

Wednesday, November 10, 2010

hehe,

eh, hehee saje jea cerita yg bawah nii, tak ade kena mengena dgn sesape pon ('; hehe, saya mmg suka berlakon, ngee. okay lah bye.

erghhh =,=

OKAY, SAYA DGN DIA TAK ADE PAPE PON, SAYA CUMA SAYANGG KAT DIA JEA ;) DIA PON DAH ADE GF LAH, SAYA NII CUMA RAPAT JEA DGN DIA. SAYA TAK ADE SAPE SAPE PON. SAYA MASIH TGGU 'AWAK', TAPI SAMPAI BILAAAAAAAAAAA? SAYA DAH PENAT, ORG LAIN BOLEH HAPPY, KNP SAYA TAK BOLEH?

SAYA BUKAN NAK LARI PADA SESIAPA, TAPI SAYA TAK BOLEH TGOK AWAK DGN DIA. YEEA! SANGAT SNGAT HAPPY, BOLEH TAK SAYA BUAT MCM TUH? BOLEH TAK SAYA NK MCM TU? SAYA TAK TAHANNNNNNNNNNNN )'; TAK GUNA SAYA NAGIS, DIA BUKAN NAK KAT SAYA POM. HMM, AWK AWAK, SAYA TAK BOLEH TGOK AWAK DGN DIA )'; SAYA JELES CANGAT CANGAT TAWWWWWW.

SAYA MMG TAK KUAT, SAYA SUKA DGN DIRI SAYA JEA. TAPI KALAU AWAK ADE KAT TMPAT SAYA, MESTI AWAK TAHU KAN? PERIT SANGAT AWAK, MCM ORG BODOH DAH SAYA KDG KDG :') SAYA RENDU KAT AWAKK, AWAK GO ON JEA LAH DGN DIA OKAY?
KAT SITU KEBAHAGIAAN AWAK, BUKAN KAT SAYA. OKAY SAYA TAK BOLEH MCM NII --" SAYA MMG SUKA NGIS.

AWAKKKKKKKKKKKKKKK, HEE IMY TAW TAW ;')
HMM, SHUT UP =,=
AAH, BUSY DGN MASALAH KAN?
BETULL LAH, CUMA BUSY SIKIT.
JGN TIPU DIRI SNDIRI.
BETUL LAHH, HEE I OKAY (;
TIPUUU, YOU TAK OKAY.
EHH, IM OKAY (';
ARE YOU OKAY?
MCM TAK PERCAYA.
YES, BUSY.
BUSY.

Tuesday, November 9, 2010

SHOCKED

AKU TAK MELATAH LAHH BANGANGG, AKU TERKEJUT JEA. BODOHHHHHHHHH ;D

b ;') This is for you

Hye, Hee b you tahu tak i sayang you sangat sngat. i tak tahu nak buat apa b. sekarang nii i ada you jea b, tak ade org lain dah. betul b! tapi tapi, i jahat kan b? pegi buat you sayang kat i even you dah ade 'dia'. hm hm, mcm mana pon, i lagi suka tgok you dgn 'dia'. dia pandai layan you semua b, and you pon sayangg kat dia (; dia pon sayangg kat you, hee.

i tak patot nagis sbb benda mcm nii, padahal salah i sendiri. tapi sape boleh tahan kan b? nak marah, i bukan sape sape, nak mengamuk, i bukan hak you, Hee. jadi i nagis jea lah sesorang. i mmg selalu kena mcm nii, fobia pon ade. tapi tapi i tak give up kan b? i try jugak nak jadi yg terbaik ;') you pon sgt baik dgn i b, selalu ade dgn i.

i layan you, mcm i layan coup i kan b? hmm, i tak patot buat mcm tuh. bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb i tak kuatttttttttt )': i tak tahuu nk tggal you atau tak.
nantiiiiiiiiiii i mestiii renduuuuuuuuuuuu kat you b )'; nanti i tak tahu nk msg sape, tak tahu nk call sape, tak tahu nk ngumpat dgn siapa dah. you sgt penting b. i sggup buat mcm mcm utk you, you pon sggup topap sbb nak msg dgn i kan b?

hmm, i dn't know why i must crying when i type this,
okay, i'm not strong like you people );
airmata murah ni utk you b, bukan utk sape sape ;)

i love youuuuuuuuu b.

Monday, November 8, 2010

phewittt.

OKAY I SAYANG YOU SGT SGT ;) HAHAA, SETINGGI KLCC, SEBESAR SWIMMING POOL ;) BETOL, I TAK TIPU. TAK APA B, EVEN YOU DAH ADE DIA, I TETAPPPPPPPPPPP ADE DGN YOU TAW TAW, MWAH MWAH, HAHAH ;d

Friday, November 5, 2010

Haih =,=

hye sayang, Hmm harini mcm haram sikit. Ingat dapat lah kuar, tapi tak boleh. mak aku tak bagii, lagi pon dmm tak baik lagii. ingat aku lemah la tuh, ehh tak lah, adk kuat okay, hahah ;D
kalau dah tak kuar tuh, bosan lah kan, apa lagii. huda kuar harini, pet tak kuar, dia pegi kenduri, mai pon kuar. ee, tak dpt lepak dgn diaorang, geram nii, haha ;D

suara pon dah mcm apa nii, haih. ehh harini mak aku masak laksa, haaa lama tak mkn laksa mak aku, tapi dmm kan, selera kurang sikit, hhaa, okay aku tahu harini post aku tak best, so sampai sini jea okay? bye :)

kawan terhebat ;I






Hahaa, Korang penah bace tak, aku penah cakap aku selalu buli 'aqila', Haaa ni lahh dia ;) hahaa, aku selalu kot buli dia nii, kesian dia nii, dia ni comel kan. mcm mana pon aku buat kat dia, dia tetap sayang kat aku (; ahaa.

Thursday, November 4, 2010

Deeparaya ;)

Heyy, Happy deepavali kpd semua kaum india yang cantik, Cun, Manis lagii comel ;D Hahaa.
ayoo, raya korang lebih meriah. tidak kira dimana korang sambut, tetap jugak meriah. korang punya pasal, semua jalan jadii crowded. jadi jem. whooaa korang tak nak mengalah? yang hendak pergi ke pejabat pon jadii lambat, dan bengang. good job deepa. hee.

hari demi hari mnggu hari ini. hari deepavali. bersamaan hari jumaat, bagi umat islam yang menunaikan solat jumaat harus lah bersbar jika ade kesesakan lalu lintas. ini bukan lah bersahaja mahu pon berseronok. ini disebabkan sesuatu kaum untuk meraya kan perayaan nya, jgn lah sesekali menyumpah seranah kepada mereka, mereka tdk mmbuat kesalahan, mereka hanya menjalan kan perayaan mereka. haih =,=

Deepa oh Deepa, Tak wajib lah kalau tidak ade beras berwarna warni. Itu lah lambang bg korang. Merata tempat ade sahaje beras yang dibuat dgn cantik, Tidak kira di atas jalan, Di tempat membeli belah atau pon dimana. Dari jauh sudah tahu itu menunjukkan perayaan korang semakin tiba, Whoaa.

Bukan itu sahaja, Deepa jugak ade mengangtung kan 'selamat hari deepavali' dia atas atas shiling rumah, di kedai kedai, Di pusat membeli belah. Belum sempat sahaja memandang ke langit, Ternampak benda benda alah itu. Yeahh, Sungguh cantik jika di gantung kan dgn perbagai lagi corak. Aku yang berasa over, dan kagum dgn kemeriahan perayaan meraka. tidak salah jika kita menumpang seronok, kerana mereka jugak kawan seandai kita ;)

Love.

I just want her! I want her always beside me, No one can take her place. Please god! Give me back my happiness ;/ I really really want her. Please please.

;)

Hello, Aku menulis dan memposting lagii. Aku tersangat gembira kerana mempunyai banyak kwn kwn, Tidak kira india, melayu, mahu pon china. Itu lah sebahagian dari hidup aku. Tetapi aku lebih rapat dgn kwn baik aku, Yang dipanggil bff. Disitu lah tempat aku mengadu, dan merapu segalanya. Perlu kah aku tertera kan nama yang dpggl bff itu? Perlu! Sebab aku bangga mempunya mereka yang diibarat kan intan, Susah mahu dapat. Aku mempunya 3 orang bff. First, Mai jasmay. Norene nor, Gosh, Awien.

Kalian kenal mereka ini? Kalian tahu mengenai mereka? Mereka ini mempunya pendiran masing masing. Susah sekali untuk mendampingi mereka, Kerana mereka bukan seperti kwn kwn yang lain. Mereka ini matang dlm segala hal, Aku dah aggap mereka ini semua kakak aku.
Pantang sahaja membuat perkara yg tidak betul, Pasti akan di marah, Dan dinasihat, Aku hargai mereka ini sgt sgt.

Wednesday, November 3, 2010

Erghh =,=

Demam deamam, Sungguh menyakit kan, Aku tidak suka demam menghampiri dgn diri aku, Ini membuat kan aku lemah, Malas, Dan mengade. Susah untuk membuat sesuatu yang diingini. Ya allah, Sembuh kan lah aku dari kebah ini. Aku mahu menjadi pulih seperti biasa, Mahu tertawa bersama teman teman, Mahu meluang kan masa bersama teman teman.

Aku degil, aku nakal, aku teruk. Mahupon dmm sebegini, Aku masih berkuat untuk buat diri aku seperi biasa, Mahu keluar bersama teman teman, Tetapi aku mempunyai teman yang sgt baik, Yang sentiasa menasihati aku, Sentiasa mengambil berat tentang aku Walupon aku tidak pernah berbuat demikian kpd mereka.

Selsema, Itu lah sesuatu benda yang paling aku tidak suka, Meleleh sepanjang masa, Tidak kira dimana aku berada, Tidak kira waktu dan tempat. Sepanjang masa aku memegang sapu tangan kepunyaan aku untuk mengelap seleselma itu. Di waktu tidur aku ibarat kan penjenayah, Tidur tak tentu hala. Sekejap bangun, Sekejap baring, Ini kerana hidung ku tersumbat, Ya allah susah sekali aku mahu bernafas.

Seni kott (;




Hohoo, Ini lah harta yang paling aku sayangg. Mungkin tidak secantik potret dimata kalian, Tapi cantik dimata aku. Aku membuat benda benda ni, Dikala aku bosan, Aku bukan lah seorang seni, Tapi aku mempunyai jiwa seni yang sgt kuat ;) Aku akan memulakan, Sedit demi sedkit langkah aku utk menerus kan nya. Di atas atas ni, Aku buat utk prg yang paling aku sayang dan rapat dgn aku.

Happy ;)

hahaa, Ini bubu milano aku, Mmg jadi gila babi sawan semua lepak dgn dia, Hahaa, Rendu diaa. Best kan b tadi lepak? Aw aw, Yang penting i lg tggi dari you b, Hahaa, Mwah.







Hahaa, Yang nii mmg mcm gampang sikit. Muka mmg tekun gila babi, Padahal tgok org tuh jalan jea, Bukan ade apa pon (;




Hye sayang ;/ Aku ade gambar yang nak di post kan, Hahaa, Jap. hahaa, yang ini Bubu memakai kan bunga ke telinga pet, Hahaa ala ala romentik gitu kan?











Tuesday, November 2, 2010

sekolah bosan --"

hye sayang, Hari ni hari rabu kan? Okay harini aku tk sekolah, Bosan kot, Exam dah habis, Melanguk jea buat apa kan? Semalam pg sekolah mcm gampang sikit, Hahaa tak ade benda nak buat, mcm biasa buli aqila, Gosip gosip. Kau nak tahu? Semalam aku jatuh kerusi, Bapak lah segala malu kan, Hahaa tak apa, Sha kan muka tebal, Nak malu apa?

hahaa, Tapi lawak lah jugak, Aku rasa aku tak penah jatuh dlm bab jongket2 nii, Semalam tegolek pulak ke belakang, Hahaa, kuat jugak aku jatuh, Kerusi kayu pulak tu, Mak aihh, Mmg bunyi pon kuat lah kan;/ Ingat dah jatuh tuh, Aku boleh cover lah kan, Tapi tak boleh, Dah kaw kaw kena bantai gelak, Hahaa. Patah kot kerusi tuh, Hahaa, nasib aku pakai bju sukan, Kalau baju sekolah, Sumpah mcm nanka busuk aku jatuh.

Okay cerita lain pulak, Hm Hm. Jumaat ni deepavali kan? Amboii, Sesak sgguh jalan haaa. India shopping raya. Hahaa tak mgalah jugak yea? Dlm kelas aku ade budak india perempuan, Nama dia kirubashri, Aku rapat dgn dia. Dia ni ala montel montel sikit, Comel mcm aku, Wakakka, Joke* Aku selalu lah borak dgn dia.

aku : Awak raya tahun ni baju warna apa?
kirubasri : Warna pink saja.
aku : Ayoo, India mmg suka kan warna pink pink ni?
kirubasri : ( gelak )
aku : awak dah dapat duit raya?
kiru : sudah, itu makcik saya bg 50rggt.
aku: Ohh byk jgk tuh.
kiru : mana ade bnyk, sama saja.
aku : ohh pape pon tkboleh lawan raya saya, Gempak gitu, Hahaa
kiru : gempak itu apa?
aku : Gempak tu bunga api, Tahu tak? Yang meletup kat udara tuh.
Kiru : Oh best jugak itu raya kamu.
aku : (;

Hahaa, kiru kiru, Tu lah makan jea tahu, Gempak pon tak tahu :) Hahaa, Hari isnin exam seni kan? Okay aku siap awal, Dah colour semua, Kiru duduk belakang aku, Masih terhegeh hegeh lagi nak lukis, Aku pon tolong lah colour kan sikit dia punya, Aku dah buat dia punya, Dan dan lah dia sakit perut, Buntik betul, Nak suruh aku buat semua lah tuh. Hahaa, Tak apa aku pon tgah bosan, So aku buat lah semua (; Sumpah buruk.

Sunday, October 31, 2010

I Miss her badly ;)

Hye sayang;/
Ehh, I rendu you, Rendu sangat sangat even you bukan i punya dah, Tapi i still ingat kat you ;/ You tahu i tak boleh dgn org lain selain you ;) Even you dah ade org lain, I kat sini still tggu you. You mesti tak tahu i tggu you kan? Ni lah i nk bgtahu, I nak you jadi i punya balik, Mcm dulu dulu. Dulu i ade you sorang jeaa, Tak ade org lain dah ;) Okay pape ppon, i sayang you sgt sgt taw.

Saturday, October 30, 2010

haih ;/

hye sayangg ;/ Aku bosan, yea bosan sangat. kredit kehabisan, topup pon untuk apa? aku seorang, kawan kawan semua tgah busy, okay nvm :) I'm still have my Bff .aku tak tahu kemana lg aku nak lari, cinta dan rindu mengejar aku, semakin aku jauh, semakin tu ia datang dekat dan menghampiri aku ;/ ya allah! tolong lah beri aku kekuatan untuk hadapi semua yang terjadi, yang berlaku depan mata aku ini.

aku tidak rabun, aku tidak buta, aku masih boleh melihat semuanya ;) aku akan guna kan mata aku ini dgn sebaik baiknya, ya laah knp aku yang harus menjadi mangsa, knp aku yang patut rasa semua ini? yea aku tahu, ini kehendak mu, tapi knp aku? aku menjadi keliru dan kdg kdg rasa nak menagis, tapi aku tak tahu apa yg sebenar nya berlaku, mmg orang disekeliling aku tknmpak, tapi aku nampak.

aku ni ibarat kotak mancis, setiap hari digunakan, dan disakit kan tanpa sikit pon menjaga hati aku. tak apa, semua pernah rasa apa yang kau rasa. kebahagiaan datang sekali, dan tak akan kembali lagi, kemungkinan akan kembali kebahagiaan itu, tetapi dibawa sekali dgn pisau yang tajam, untuk disakiti dan menyakiti, yup! harus dan tabah tempuh semuanya. dan harus sedar yang aku pernah menyakiti seseorang itu, tetapi bukan niat untuk mempermain kan, ini sbb aku terlalu sayang kan org tu.

memang kau nampak aku senyum, ketawa, menari, berjoget, berlari tak tentu hala, itu semua bukan lah lakonan dari aku, tetapi untuk menutupi semua kesedihan aku, semua perit aku, aku tidak perlu berheboh, mahupon berkecoh satu dunia yang aku sedang sedih, tidak perlu, biar aku yang rasa semua itu ;') sekarang aku tidak ade sesiapa lg yg bergantung kat hati aku, semua sudah pergi, dan bergantung pada hati org lain pulak, aku disini menanti dan memerhati dari jauh. alang kah gembira nya aku melihat kau gembira tak terkira dgn dia, aku turut tersenyum melihat kau ;)

huh! aku mencoret ini bukan lah untuk menunjuk mahupon membuat sesipa terasa, tetapi untuk meluah kan apa yang aku simpan selama ini, ingin aku mengadu tetapi pada siapa? pada keluarga? nahhh, hanya mendengar , tetapi memekak kan telinga, dan meminta kedua kaki. hm pada teman teman? aku takot, aku takot mereka tak sudi dgar cerita aku, mereka jugak pernah rasa semua ini, jadi sbb itu lah aku membuat blog ini, Disini terletak nya semua kisah hidup aku :)

thanks.

Comell.

hahaa, yang ni kan sebuk jea main msg, sampai kan ade nyonya tua depan dia, dia tknk bg duduk! GILA GENGSTER kau, hahaa, aku pon bgun lah dgn hati yang tak ikhlas ni Bagi nyonya tu duduk, Aku dah bg duduk, memekak pulak dkat sebelah aku, cerita nak pom jea, Hahaa.
haha, ni dalam ktm ;) syok betul dia tidur, aku suka lah tgok orang tidur, comill jea, tapi dia ni special, amik port baik punya ;D then sandar kat tepi tuh, hahaa, aku rasa stesyen dia mesti dah terlepas ;/ lama jgk lah aku tgok girl ni tidur,




Friday, October 29, 2010

Hoii.

WEH LAGU JIWANG NI, FIRST TIME BUBUH. HAHAA,

hee =,=

korang nampak kan citer kat bawah ni tergantung? act, terpaksa post, sbb tak tahan nak pegi toilet, harini dah berapa kali aku berak kau tahu ;/ aku pon tak tahu apa aku mkn, dari kat sekolah lagi aku sakit perut, sampai cikgu perd ckp aku cirit birit, kuang ajar mulut tuh ;D Hahaa, jeles lah tuh aku berak banyak kali.

tadi kan time exam kawan aku ni tidur nyenyak, macam pet pulak dia, tapi yang ni lagi special, mcm kat rumah pulak ;p kalau time exam, kelas aku mesti ramai yg tidur, termasuk aku, taoi aku tak ade lah mcm dia kan, aku tgok jea dia tidur, aku pggl "weh bgun lah, nak balik dah"
dia still tidur lagi, aku ckp kat member sebelah aku "weh bapak nyenyak dia tidur"

aku pon apa lagi, potong lah sikit pemadam aku, nak baling kat dia kan, bila aku dah potong potong tuh, time tuh lah dia nak bgun, bungek betul. membazir jea taw, aku pon baling lah dekat org lain, tapi satu pon tak kena, tangan aku sway, haha ;D dah la tadi balik lambat, cikgu sains lepas kat lambat.

aku dah mekak mekak dah " cikgu dah balik lah"
cikgu ; saya tahu lah ( dia still tanda kertas lagi) sabar jea aku.
halisa : cikgu dah balik, tgok semua tuh dah balik, Kelas kita jea tak balik lg.
cikgu : awak tak pernah balik ke?
halisa : diam ( muka mintak kaki )
aku : CIKGU, DAH BALIK LAH, NNTI BAS SAYA JALAN, SAYA NK BLIK DGN APA?
cikgu : bgun dtg kat aku, Pandang jea aku.

and last baru dia bg balik :) Hahaa, i org first keluar you tahu tak, aw aw. alhamdullilah pakcik dgn hati yg ikhlas mnggu kepulangan penumpang nya yg comil lagi kelamkabut ni ;)

Thursday, October 28, 2010

tinie'

oh tahu pulak nak marah kan? asyik i jea kena, i jea yang start dulu. sebuk nak rendu bagai, erghh =,= okay i ni teruk kan? pg lah cari yang better dari ni, thanks ;')

);

CAN I BORROW UR SHOULDER FOR A WHILE? ); PLEASE, I WANNA CRYING.

Wednesday, October 27, 2010

Bosan And merapu (;

hye sayangg, sungguh lama rasanya tak update blog ni kan?
hye nama saya nurul farisha ashikin, saya 16 tahun. pmr dah habis tahun lepas, hehe. saya tggal di taman tasik teratai, kat situ ramai bangla. tapi tak apa, dia tak kacau orang. haha. saya sekolah di smks. sekolah tu best, saya selalu kena denda, tapi best. nnti dah besar mesti rendu. hee. saya suka makan mee hailam, tapi bila saya nampak MCD, saya suka mkn mcd. haha, saya suka minum fresh oren, tapi saya lagi suka minum air kantin sekolah.

saya ade ramai kawan, kawan saya semua baik. tapi ade yang selalu mintak kai saya melekat kat mulut dia, hee. kawan kwan saya semua mcm saya. tak dgar ckp, tapi kdg kdg dorang dgar ckap. nama mak saya rohana abd rahman, dia ni gengster, semua takot. tapi di baik, dia suka tarik telinga saya, suara dia nyaring sgt. hahha tapi saya ttap sayang mak saya. pada hari jadi saya, mak saya belikan saya handfone, fuyoo. bestt. fone sony yang ade 3g tu. hahah, first time saya dapat saya sgt lah batak.

saya dah tak tahu nak cerita apa, sayaa nak mandi dulu yea.

Sunday, October 24, 2010

GOOD LUCK SISTA IN UR FINAL EXAM SPM ;) DO THE BEST HOTTEST, MWAH!

Thursday, October 21, 2010

AWAK =,=

AWAK, BIG SORRY OKAY? FORM NOW, KITA TAK PAYA LAH CONTACT LAGI ;') AWAK KAN DAH HAPPY SEKARANG, DAN DAPAT APA AWAK NAK. SAYA TAK GANNGU AWAK LAGI, STOP LOVING YOU. THANKS =,= SO PLEASE TAKE CARE, STUDY SMART OKAY, WISH YOU LUCK IN UR SPM ;) ILY, IMY.

SINCERELY, SHA.

dinner =,=


hye syang ;/
okay tadi aku makan malam dgn bapak aku. berdua jea ;) romentik kan? haha, mak aku keje lah nok, abg aku kuar. makan lah kan, makan makan, then tetiba bapak aku tanya aku :
pa ; adk nnti dah besar nak keje apa?
aku : hah? tak tahu.
pa ; apa tk tahu ni? tak ade cita cita ke?
aku ; cita cita tu ade lah, tapi mcm tak dapat jea apa yg adk nk impikan. hahaa.
pa ; apa cita cita adk?
aku ; doctor maybe.
pa ; ( ketawa ) mcm tak caya anak dara pa ni nk jd doc.
aku ; apesal pulak? adk kuat okay =,=
pa ; yea lah dik. semoga tercapai yea.
aku ; ;)
okay, kalau korang nak tahu. aku banyak cite cite :) aku keliru betul, haha. kalu cikgu tanya aku, awak nk jadi apa? saya nk jadi doctor. cikgu lain pulak, awak nak jadi apa? saya nk jadi fesyen designer. ahah, cikgu lain pulak, awak nak jadi apa? SAYA NAK JADI SEORANG ISTERI YANG KUAT LAGI BAIK DAN LAGI CANTIK :) AHHAA.